Yıkılan bina nedeniyle tutuklanan müteahhit, “normalden daha fazla çimento kullandığını” savundu.
Adana’daki depremde Ekim Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili tutuklanan iki müteahhitten biri olan Cem Akkaya, inşaatta diğer müteahhitlere göre daha fazla çimento kullandıklarını iddia etti.
Kooperatifin kurucularından ve tutuklanan iki müteahhitten biri olan Cem Akkaya, merkez üssü 7.7 ve 7.6 olan depremlerde yıkılan Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi 71477 Sokak’taki Ekim Apartmanını yaptı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri oldu ve çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Savcılığa verdiği ifadede, hakkındaki suçlamaları reddetti.
Söz konusu inşaata 1997 yılında başladıklarını belirten Akkaya, “İnşaatın müteahhitleri ben ve Tamer Ergünkoç’uz. Planlarımızı biri 11’er, diğeri 13’er katlı olmak üzere 2 blok şeklinde yaptık. zemin katta işyeri ve dükkan yok.” ifadesini kullandı.
İnşaatta Karaisalı ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi’ndeki dere yatağından çıkarılan yıkanmış çakılların kullanıldığını savunan Akkaya, “Normalde biz 7,5 torba çimento koyarken diğer müteahhitler 6,5 torba çimento koydu. İnşaat yaklaşık 3 yıl sürdü. . Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum.” söz konusu.
Ekim Apartmanı’nı yapan kooperatifin kurucuları ve müteahhitleri Cem Akkaya ve Tamer Ergünkoç, Adana’daki depremde yıkılan binalardaki inşaat kusurlarıyla ilgili soruşturma kapsamında 16 Şubat’ta tutuklandı.
Yıkımların ardından başlatılan çalışmalarda inşaat uzmanları tarafından kolon betonlarından alınan karotlar incelenmek üzere bina ve zemin kontrol laboratuvarına gönderildi. Laboratuvarda yapılan çalışmalar sonucunda depremde yıkılan 11 binadan alınan numuneler depreme dayanıklılık testinden geçemedi.